top of page
  • eefkemilhous

Gewichten in de achterbak

Stel je weer voor dat je ergens bent waar je normaal gesproken zou denken: "Ik got this", maar nu ben je je bewust van de extra gewichten in de achterbak. Misschien is daar een oude koffer gevuld met angst voor het onbekende - die steile, onbekende helling lijkt plotseling een stuk intimiderender. Of er ligt een doos met slechte ervaringen uit het verleden, die keer dat je de controle verloor en tegen een boom botste, wat maakt dat je voet nu aarzelt boven het pedaal.

In de passagiersstoel vind je misschien je zelftwijfel en gebrek aan zelfvertrouwen, die constant de kaart leest en zegt dat je waarschijnlijk verdwaalt. En laten we niet vergeten over de comfortabele routine die je hebt opgebouwd, nu ongemakkelijk vastgegespt op de achterbank, zich afvragend waarom je überhaupt besloot om deze onbekende weg te nemen.

Terwijl je daar bent, met je hand aan het stuur en je ogen op de weg, besef je dat je, ondanks deze extra bagage, nog steeds kunt kiezen hoe je reageert. Je kunt tegen de angst voor het onbekende zeggen: "Ja, je bent er, maar samen gaan we deze helling af." Je kunt de slechte ervaringen uit het verleden een nieuwe plek geven, misschien wel als een waarschuwingssignaal, maar niet als een stopbord. En tegen de zelftwijfel: "Vandaag ben jij niet de navigator."

Het mooie van deze reis is dat, door deze aspecten van weerstand te erkennen en ze toch mee te nemen, je leert hoe je kunt navigeren met meer vaardigheid, moed, en misschien zelfs een beetje flair. De comfortabele routine wordt minder beklemmend, en de angst voor verlies wordt minder beangstigend, omdat je weet dat je, wat er ook gebeurt, kunt omgaan met de uitkomst.

Dus, de volgende keer dat je die oude 4x4 hoort aankomen, beladen met al zijn koffers en dozen van weerstand, nodig hem uit voor de reis. Bekijk elke koffer en beslis hoe je hem kunt herpakken of misschien zelfs achter kunt laten. Deze reis, met al zijn onverwachte wendingen en leerervaringen, is wat het leven zo avontuurlijk en uiteindelijk lonend maakt. Weerstand is niet het einde van de weg; het is een deel van de reis die je sterker, wijzer en vol verhalen maakt om te delen.



bottom of page